Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 16.03.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Privarna arhiva A

Živi i zdravi bili zemljaci

Novčanu pomoć od 1.000 dolara koju je za Nenada Perovića (36) iz Sokoca sa Romanije, obolelom od hroničnog zapaljenskog bubrežnog sindroma, nedavno uputio Momo Dubočanin iz Liverpula, predgrađa Sidneja, u kojem živi najveći broj naših čitalaca, stigao je na kućnu adresu porodice Perović zajedno sa toplim pismom. Baš kao i 150 evra, deo donacije plemenitih regenzburških parohijana iz Burghauzena. Iznenađen i obradovan ovakvom podrškom, Nenad je poželeo da se od srca zahvali.

Privarna arhiva
Nenad Perović

- Dok se čovek ne nađe u ovakvoj situaciji, kao što sam ja, zaista ne može da pojmi koliko je dobrih i nesebičnih ljudi oko nas. Malo je reći hvala na ovoj pomoći, jer znam da nikome nije lako da odvoji od sebe da bi nekome koga i ne poznaje pomogao. Ipak, hvala dragim zemljacima. Živi i zdravi bili. Pamtiću to dok sam živ. Na sreću i uz veliku podršku sugrađana, do sada smo prikupili nešto više od 55.000 KM i u aprilu mi je zakazan prijem u jednoj klinici u Grenoblu za transplantaciju bubrega. Moje stanje je ovako i onako, nekad se dobro osećam, a nekad sam baš loše i zato sam sve nade položio u tu operaciju. Kao i to da ću se nakon nje vratiti normalnom životu - iskreno će Nenad Perović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Podsećanja radi, da bi se Nenad uopšte našao na listi za operaciju i uradio dodatne medicinske pretrage u Francuskoj bilo je neophodno 50.000 KM, što je polovina neophodne sume. Njegovi zdravstveni problemi počeli su pre četiri i po godine i posle mnogobrojnih pretraga ustanovljena mu je dijagnoza hroničnog zapaljenskog bubrežnog sindroma koje se ne može lečiti. Nenadova supruga Ljiljana jedina radi, a sin je na studijama u Beogradu. Sve doskora nekako su se i borili, jer je Nenad povremeno radio kad god je bilo prilike, ali od kada je teško bolestan, Perovići nisu imali drugog izbora nego da zamole ljude dobre volje za pomoć.5

Kontakt za pomoć

Budući da akcija za pomoć Nenadu Peroviću još nije završena, svi koji žele da pomognu Nenadu mogu uputiti pomoć na žiro račun otvoren u NLB banci u Bosni i Hercegovini: 5620128113134033. Za slanje pomoći iz inostranstva možete kontaktirati porodicu putem telefona na broj: +387 65 728 374.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Teška sudba u srce gađa
HUMANITARNI MOST Jedini oslonac u nedaćama
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online