Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Srpski narod na Kosmetu neće gladovati

Vredne donacije koje su proteklih dana posredstvom Redakcije "Vesti" pristizale od divnih zemljaka iz Nemačke za Dobrotvornu organizaciju "Majka devet Jugovića" iz Gračanice pri Eparhiji raško-prizrenskoj, zaslužnoj za rad i funkcionisanje narodnih kuhinja na Kosmetu, stigle su na zadatu adresu.

Lična arhiva/narodnekuhinjekim.com
Podela hrane iz narodnih kuhinja

Za to se, kao i uvek, pobrinuo Petar Kilibarda, saradnik ove dobrotvorne organizacije, koji je u beogradskom Dopisništvu preuzeo donaciju od 1.000 evra porodice Stević iz Minhena, još 900 evra humane Stane Jovanović, takođe, iz Minhena, i 200 evra, deo donacije Zorke Herget iz Milhajma kod Ofenbaha.

- Blagočestivi zemljaci iz dijaspore širom sveta nam zaista mnogo pomažu i mi im se od srca zahvaljujemo što ne zaboravljaju svoju ugroženu braću i sestre na Kosmetu. To je za svaku pohvalu i divljenje. Istina, svakog dana obezbeđujemo obroke za 2.000 duša, trudimo se da budu što kvalitetniji, a kako sve to moramo i da razvozimo u krugu od oko 150 kilometara na teritoriji više opština, onda možete i sami da shvatite da potrebe zaista nisu male i da nam je podrška dobrodošla. Veliko hvala svima onima koji ste svoje parče hleba podelili sa našim stradalnim narodom, koja nam je od izuzetnog značaja za dalji rad i očuvanje srpstva na prostoru naše svete zemlje - poručio je Petar Kilibarda i dodao:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Narodne kuhinje nisu samo objekti gde se sprema hrana, već i centri gde mnogi traže pomoć. Ne bismo uspeli da pomognemo ugroženima, da nije ovako milostivih ljudi širom sveta. Samo zahvaljujući njima opstajemo i uspeli smo mnogo toga da uradimo i za buduće generacije. Kao što znate, izgradili smo do kraja projekte samoodrživog razvoja narodnih kuhinja u korist našeg napaćenog naroda. Poslednja takva je i farma svinja. Još jednom, srdačno se zahvaljujemo svima koji nas ne zaboravljaju i koriste svaku priliku da nam pomognu, naročito sada u periodu između zime i proleća, kada samo trošimo zalihe hrane jer na proizvodnju ne možemo da se oslonimo.

Prema Petrovim rečima, zahvalnost na podršci duguju i srpskom življu iz Republike Srpske:

- Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Srbskom sabranju Baštionik, koji su uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa banjalučkog gospodina Jefrema i episkopa raško-prizrenskog gospodina Teodosija pokrenuli dobrotvornu akciju za pomoć narodnim kuhinjama na Kosmetu. U Republici Srpskoj je od 1. do 31. januara 2018. godine bio aktivan SMS broj. Akcija je bila i više nego uspešna jer je prikupljeno oko 30.000 evra, što će značajno pomoći i unaprediti naš rad u narednom periodu.

A. Čukić - Vesti

Pomogli i Beograđani

Tokom razgovora sa Petrom, saznali smo i da su uz pomoć i podršku JKP Infostan tehnologije i Grada Beograda kao i prethodnih godina Beograđani uz novembarski račun JKP Infostan tehnologije primili i humanitarnu uplatnicu sa upustvima za pomoć socijalno ugroženim porodicama kojima je obrok i hleb koji dobijaju u narodnim kuhinjama najčešće jedini. Tokom decembra 2017. i početkom januara 2018. godine prikupljeno je 4.538.000 dinara (38.245 evra) na čemu se, takođe, neizmerno zahvaljuju.







 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svaka čast dobri ljudi
HUMANITARNI MOST Prilozi iz Sidneja i Beča
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online