Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Za 70. rođendan ispunila zavet

Iz Milhajma kod Ofenbaha, tačnije iz Lemašpila, stigla je nesvakidašnja humanitarna novčana donacija. Zorka Herget je ispunila zavet koji je sebi dala još u mladalačkim danima: ukoliko preživi sve nedaće, za svoj 70. rođendan pokloniće sav novac od poklona u dobrotvorne svrhe. Zorka je održala obećanje dato sebi i Humanitarnom mostu "Vesti", te je nedavno poklonila svih 900 evra koje je dobila od svojih gostiju.

Z. Vicelarević
Otadžbina u srcu: Zorka Herget

- Rođena sam posle Drugog svetskog rata. Bila su to teška vremena, pa je moje detinjstvo bilo veoma teško. Najavila sam unapred svim mojim prijateljima da ću sav dobijeni novac dati u humanitarne svrhe kao dar za ljude u Srbiji i Republici Srpskoj kojima je to potrebno. Naše društvo nije tako malo, a ja sam prva koja se setila da uradi tako nešto. Moji prijatelji su to rado prihvatili, a neki od njih su dali i više nego što su planirali. Želim da napomenem da su svi gosti osim moje dve ćerke iz prvog braka bili Nemci - kaže Zorka.

Plemeniti Nemci

- Želela bih da poimenično zahvalim svim mojim prijateljima koji su donirali novac - kaže Zorka i nabraja njihova imena: Mirjana i Jenc, Luize i Hajnrih, Anemari i Štefan, Ilona i Rolf, Doris i Otma, Sabine i Nobert, Majka i Rajna, Ula i Volfgang, Ginter i Kristof, Ula, Magda, Silvija, Jasmin i Jork.

Ona je pred kamerom reportera "Vesti" iz svake rođendanske čestitke izvadila novčani poklon. Bilo je tačno 870 evra. Zorka je ustala, otišla po svoj novčanik, "zaokružila" sumu na 900 evra i predala nam novac sa željom da jedan deo sume bude poklonjen domu za decu bez roditelja po izboru redakcije, Narodnoj kuhinji na Kosovu, samohranim majkama sa više dece i 25-godišnjoj Danijeli Kovačević iz njene rodne Inđije, mladoj majci koja se već osam godina nalazi u stanju budne kome.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Zorka Herget je u Nemačkoj već 43 godine. Poslednje 33 provela je u firmi za obradu krzna u Frankfurtu. Udata je za Gintera Hergeta i zajedno su više od 26 godina. Iz prethodnog braka ima dve ćerke, Mirjanu Vagner i Snežanu Jovičić. Svoj radni vek privela je kraju, ali sa svojim suprugom, kako kaže, ponovo je započela nov život. Imaju baštu punu voća i povrća i prošle godine su sami proizveli nekoliko desetina tegli marmelade i flaša sokova. Sok od paradajza je vrhunskog kvaliteta, u šta se uverio i naš reporter. Još vozi automobil i stalno je u pokretu, bez obzira na to što je zakoračila u osmu deceniju života.
 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Novi početak za Drljače
HUMANITARNI MOST Neka Nada donese nadu u spas
HUMANITARNI MOST Božić ogrejan dobrotom
HUMANITARNI MOST Za bolje uslove i rad
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online