Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 21.01.2018.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: www.divac.com A

Novi početak za Drljače

Krajem oktobra zabeležili smo da je Fondacija "Ana i Vlade Divac" uz pomoć humanih ljudi uspela da u kratkom roku obezbedi krov nad glavom u Vranju samohranoj majci Radmili Drljači (43) i njenoj deci: Draženu, Klaudiji, Dijani i Nemanji. O teškoj sudbini ove zlostavljane majke, "Vesti" su prvi put pisale pre četiri godine. Pomoć naših čitalaca stizala je sa svih strana, zbog čega su Drljače predahnule od golemih muka, ali najveći problem, a to je krov nad glavom, ipak nije rešen. Zahvaljujući Fondaciji "Ana i Vlade Divac" konačno je i ta prepreka savladana. Nedugo pošto su se uselili ekipa ove Fondacije obišla ih je u novom domu, za koji je izdvojeno 15.000 evra, ali i još preko 500 evra za kućne aparate.

www.divac.com
Radmila Drljača sa decom

- Presrećna sam otkako smo uspeli da dobijemo naš krov nad glavom. Ovim putem zahvaljujem se pre svega Fondaciji "Ana i Vlade Divac" svim donatorima iz dijaspore i stranim investitorima koji su usrećili mene i moju porodicu. Isto tako i svim humanim ljudima koji su čak iz Crne Gore i Kragujevca doneli nameštaj i garderobu za nas. Zahvaljujem se i nekim čelnim ljudima koji su isto tako pripomogli da se reši naše životno pitanje. Svaki novi početak je naravno težak, ali sad kada se i bude ulagalo, u našu kuću ćemo. Nema više seljenja od nemila do nedraga, nema menjanja škola. Uverena sam, za moju porodicu i mene stižu bolji dani - sreće, mira, ljubavi i razumevanja. Hvala još jednom od sveg srca i neka Gospod mili sve vas čuva, ma gde god bili - poručila je mama Radmila (43) za "Vesti", kojoj osmeh nije silazio sa lica, baš kao ni njenoj dečici.

Pomogli hiljadama ljudi

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je ušla u 11. godinu svog rada i uvek pomaže onima koji su najugroženiji, a pre svega onima kojima je potreban dom. Tokom protekle, jubilarne godine obnovila je kuće za 13 porodica, renovirala 17 vrtića i škola, obezbedila sredstva za razvoj za 105 poljoprivrednih domaćinstava i sedam socijalnih preduzeća, podelila više od 13.000 paketa odeće, i skoro 3.000 paketa hrane, obezbedila dostojanstven smeštaj za više od 1.500 migranata.

Sve ružno, počevši od trenutka izbeglištva iz Bihaća, porodičnog nasilja, razvoda, muke za koru hleba, podstanaraske nevolje, ostavili su za sobom. Iako Radmila još nema stalno zaposlenje, kao i njen najstariji sin, dok troje dece i dalje ide u školu, biće im mnogo lakše, jer svaki dinar koji uspeju da zarade u nadnici neće odlaziti na velike dažbine. Imaće i motiv više da se bore za bolje i lepše sutra, jer su svoji na svome.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Osam duša u deset kvadrata
HUMANITARNI MOST Dimitriju od srca
HUMANITARNI MOST Jovići u srcu dobre Nataše
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online