Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Dobrotvori blaže boli

Saznavši posredstvom našeg lista da penzionerka Rada Simić (51) iz Šapca, koja se godinama borila s karcinomom unutrašnjih organa, živi od 20 evra mesečno, zbog čega ne može sama izaći na kraj sa svim problemima koji je iz dana u dan pritiskaju, mnogi ljudi dobre volje pritekli su joj u pomoć.

V. Sekulić
Biće obradovana: Rada Simić

Prijateljsku ruku i podršku pred predstojeće praznike, poželeli su da upute i naši čitaoci iz daleke Australije.

Plemenita Stanka i njen suprug iz Melburna, zato su posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja za ovu nesrećnu ženu poslali pomoć od 200 dolara.

Uz novčani dar, uputili su i toplo pismo u kome su "Vestima" čestitali 25 godina postojanja, a Radi poželeli ozdravljenje i od Boga blagoslov.

Koliko sutra, ovaj prilog, naći će se u rukama Rade Simić i sigurni smo, silno je obradovati. Posebno tokom ovih dana kada je mori teška prehlada, ali i velika briga kako da kupi neophodne lekove, jer nema od čega.

Sledi uručenje

Čim se dar plemenite Stanke i njenog supruga iz Melburna bude našao u rukama Rade Simić, to će i naši novinari zabeležiti sve ono što u znak zahvalnosti bude poručila svojim dobročiniteljima, što će moći da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Podsećanja radi, ona nema porodicu koja bi mogla da joj pomogne, a prijatelji su se, kako kaže, razbežali pod pritiskom njenog teškog bremena.

Živi u socijalnom stanu koji je dobila od grada. Stanarinu od 30 evra neko vreme nije plaćala, jer nije imala novca dok joj u pomoć nisu pritekli humani čitaoci "Vesti".

Iako ima penziju od svega 110 evra, dug za grejanje od 500 evra i dug za dozvoljeni minus pokojnog oca od 350 evra ne daju joj mira.

Svakog meseca joj za dugovanja odbijaju od penzije, pa kad se sve to namiri, njoj preostane svega 20 evra mesečno da preživi.

Sve ove činjenice bile su i više su nego dovoljne našim plemenitim zemljacima, ali i sugrađanima da priteknu u pomoć, zbog čega je, prema Radinim rečima, još živa.

Silne molbe za pomoć izmorile su i ovu napaćenu dušu, koja nema sa kim nevolje da podeli.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Napreduje iz dana u dan
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online