Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 30.11.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: M. Topalović A

Pripremljeni za zimske dane

Nimalo laka sudbina samohrane majke Sanje Bartok iz Gudurice kod Vršca dotakla je u srce mnoge dobre ljude. Među njima i porodicu Janković iz Sidneja, naše redovne čitaoce i učesnike u akcijama Humanitarnog mosta. Podsećanja radi, njihova pomoć od 200 dolara stigla je neposredno po našoj poseti mladoj udovici i majci šestoro mališana.

M. Topalović
Hvala, dobri ljudi: Sanja Bartok sa mališanima

Isto toliko (200) namenili su i narodnim kuhinjama dobrotvorne organizacije Majka Devet Jugovića iz Gračanice. Ali, to nije sve. Još 90 dolara za narodne kuhinje, poslala je i grupa anonimnih donatora iz Perta. Navedena pomoć već je stigla onima kojima je i namenjena. Tako je Sanja Bartok (28), čim se dar našao u njenim rukama, odlučila da svoje mališane opremi za predstojeće hladne dane.

- Zima je na pragu, deca su izrasla obuću i odeću, a u školu idu svaki dan, tako da ću ovaj dar utrošiti delom na to i na školski pribor, ali ću i deo sačuvati kako bi ih obradovala za božićne i novogodišnje praznike. Biće mi puno srce kada budem videla njihovu radost i osmehe na licu. Za svakog roditelja nema veće sreće od toga. Molim vas da se toj divnoj porodici od srca zahvalite, jer su nam svojom pažnjom ulepšali svakodnevicu - poručila je Sanja Bartok, koja brine o Ani (9), Mileni (8), Đorđu (7), Branislavu (6), Davidu (3) i Vuku (2).

Novi paket iz Nemačke

Za Sanju Bartok i njene mališane, posredstvom Redakcije "Vesti" u Bad Filbelu, stigao je i paket sa odećom i obućom od familije Ćirović iz Nemačke. Novopristigli dar, narednih dana biće prosleđen na kućnu adresu porodice Bartok i sigurni smo, dodatno ih obradovati, o čemu će njihovi dobročinitelji moći da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

A. Čukić
Petar Kilibarda u "Vestima"

Da prilog od 200 dolara porodice Janković iz Sidneja i 90 dolara anonimnih donatora iz Perta, za potrebe narodne kuhinje DO Majka devet Jugovića iz Gračanice, stigne na njihovu adresu, pobrinuo se Petar Kilibarda, saradnik ove Dobrotvorne organizacije pri Eparhiji raško-prizrenskoj. Preuzevši ih u beogradskom Dopisništvu "Vesti", srdačno se zahvalio dobrotvorima iz Australije, koji na ovaj način već dugi niz godina pomažu svoj ugroženi narod na Kosmetu.

- Samo uz pomoć ovako milostivih ljudi širom sveta, opstajemo i uspeli smo mnogo toga da uradimo i za buduće generacije. Kao što znate, izgradili smo do kraja projekte samoodrživog razvoja narodnih kuhinja u korist našeg napaćenog naroda. Poslednja takva je i farma svinja, a pored nje od velikog značaja za postojanje i funkcionisanje kuhinja su i farme koza, ovaca, tov junadi, bikova, mlekara, 35 hektara obradive površine. Imali smo i izdatak kupovine nove zemlje. Zahvaljujući angažovanju u ovim granama poljoprivrede, uspevamo da sami proizvedemo dobar deo namirnica koje se svakodnevno koriste za potrebe narodnih kuhinja. Srdačno se zahvaljujemo svima koji nas ne zaboravljaju i koriste svaku priliku da nam pomognu, posebno sada pre početka zime, kada moramo da pripremimo zalihe pre početka hladnih dana i mogućih nevremena - kazao je Petar Kilibarda.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST U srcu plemenite Nadežde
HUMANITARNI MOST U mislima dobre Nadežde
HUMANITARNI MOST Deca skakala od radosti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online