Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Lečenje i dalje neizvesno

Vesna Sretenović (52) se bori za život, a tu borbu pomogao je i čitalac "Vesti" koji je želeo da ostane anoniman. On je nedavno Sretenovićima uplatio 200 evra kako bi im bar malo olakšao situaciju u kojoj su se našli. Teška dijagnoza, multipli mijelom (u narodu poznatiji kao rak kostne srži) potpuno je uzdrmala Vesnu i njenu decu Višnju (30) i Đorđa (26), koji se takođe, svim silama bore za zdravlje svoje majke.

Lična arhiva
Osmehom protiv bolesti: Vesna Sretenović

- Gospodinu koji nam je poslao novac želimo da se zahvalimo. Neverovatno je da postoje tako divni ljudi. Svaka čast na humanosti. Nama mnogo znači i pomoć i saznanje da postoji takva dobrota - rekao je za "Vesti" Đorđe.
 

Lekari u Srbiji nisu bili optimistični za Vesnino stanje, ali u Nemačkoj su lekari rekli da rešenja ima. Na "Malteser St. Franziskus" klinici u Flenzburgu, koja je vodeća u oblasti transplantacije matičnih ćelija u Evropi, kažu da za Vesnu ima leka. Ipak, kompletni troškovi lečenja koštaju čak 67.000 evra, što je suma od koje bi svakog prosečnog građanina Srbije zabolela glava. Deo novca su prikupili i platili prvu ratu u iznosu od 21.000 evra, pa je Vesna započela lečenje sredinom septembra. Preostalih 46.000 evra ne znaju kako ni od čega će platiti.

- Mama u naredne dve nedelje završava sa ciklusima hemioterapije koju smo platiti kroz prvu ratu. Nažalost, za sledeći korak koji je najvažniji u ovom lečenju, a to je transplantacija kostne srži, mi novca nemamo. Ne znamo kako ćemo to uplatiti. Sestra i ja sve što sm imali i mogli da obezbedimo smo dali, a tu mislim i na našu porodicu, prijatelje, komšije, sugrađane... Drugu ratu moramo da uplatimo do kraja novembra kako bi mama mogla da nastavi lečenje, a ne znamo kako - rekao je zabrinuto Đorđe.

Kontakt

Svi koji žele da pomognu Vesni Sretenović da uspešno završi lečenje u Nemačkoj mogu da kontaktiraju njenog sina Đorđa putem telefona na broj: +381 69 331 42 26 i dogovore se oko načina slanja pomoći. Takođe, mogu izvršiti uplate na žiro-račun Vesne Sretenović, sa namenom za lečenje: IBAN: DE88 2175 0000 0165 2376 52, BIC: NOLADE21NOS. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

Prema predviđanjima lekara, tretman bi trebalo da bude gotov do Nove godine, ali sada je sve pod znakom pitanja. U početku je Vesna bila smeštena u Hamburgu gde njena ćerka Višnja živi i radi, ali to nije bilo dobro rešenje. Putovali su svakodnevno po dva sata do Flenzburga. Ipak taj put je veoma naporan nakon terapije, pa su odlučili da iznajme stan u blizini bolnice, što je dodatan trošak.

- Uspeli smo da pronađemo povoljan stan u odnosu na cene ovde, a to je mnogo olakšalo dovoljno tešku svakodnevicu. Svi ovi finansijski troškovi su za nas nemogući, ali se trudimo i borimo kako znamo. Mama terapiju dobro podnosi, veliki je borac i sestra i ja smo veoma ponosni na nju kako sve to hrabro izdržava. Ona nama znači sve na svetu i veoma nam je teško palo kad smo saznali za njenu bolest. Zato nam je u ovim trenucima svaka pomoć i više nego dragocena - rekao je Đorđe.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online