Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 24.08.2017.
18:00
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Bog vam stope pozlatio

Dejan Milošević (42), oboleli ratnik iz Vranja, nekako uz pomoć majke Vesne prkosi teškoćama koje su ga spopale. Njegovoj muci ne bi bilo kraja da nije plemenitih čitalaca "Vesti" koji mu pomažu, kao što je anonimni donator iz Minhena koji mu svakog meseca šalje 55 evra. Isto tako i B. G. iz Adelejda, koja mu je nedavno, takođe, poslala donaciju od 200 dolara, a koja će Miloševićima mnogo značiti kako bi uspeli da prežive sumornu svakodnevicu.

D. Đorđević
Dejan Milošević sa majkom Vesnom

- Hvala našim dragim donatorima, dobri Bog ih nagradio i stope im pozlatio. Bez njih ne bismo bili živi - kaže kroz suze hrabra majka Vesna.

Pokazuje nam ček od penzije, ukupno za mesec dana 15.400 dinara ili oko 125 evra.

- To je sve što sam radila toliko godina u Jumku. Kad platim režijske troškove, odlazak taksijem na previjanje u vranjskoj bolnici, lekove, ulje za agregat, jer nemamo struje, ne ostane ni polovina od penzije. Da nije stalne donacije iz Minhena ne bismo imali ni za hleb. Kad nekad dođe nešto vanredno radujemo se, kako ne bismo, pa ide jesen, treba nabaviti ogrevna drva, napraviti zimnicu... Ubi nas neizvesnost - priča Vesna.

Težak usud majke i sina

I majka Vesna je na brojnim lekovima za visoki pritisak, nervozu, reuma... Živi da bi sagledala Dejana i olakšala mu muke. Sudbina se poigrala sa njima.
- Pune dve godine je branio kao dobrovoljac u Republici Srpskoj nejač i to u prvim redovima. Zar je ovo zaslužio? - ispraća nas zabrinuta majka jer ide jesen, zimnica i sve ostalo.
 

Njihovu muku nema ko da sagleda. Podnosila je za socijalnu pomoć - odbijeni su jer su im rekli da imaju stalno primanje i da nije bitno koliko je. U četiri navrata podnosila je za "tuđu negu" Dejanu u Fondu PIO i uvek su odbijeni sa konastatcijom da može da se služi sam. Čime i koliko može to nisu rekli, samo su napisali dovoljno. A Dejan ne može iz sobe, jer je akutni dijabetičar, a stopala mu je napala virusna infekcija kostiju koja je neizlečiva. Stalno curi sluz iz kostiju i moraju da idu na previjanje taksijem. Pri tom, pati od vijetnamskog sindroma i pod teškim je sedativima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dejanova bitka se nastavlja
HUMANITARNI MOST Hvala dobrotvoru, živi smo
HUMANITARNI MOST Nesreća nesreću stiže
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online