Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 06.07.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: N. Đurović A

Za humanost nema granica

Da humanost ne zna za granice i ne broji kilometre, nedavno su to potvrdili i naši plemeniti čitaoci iz daleke Kanade, koji su protekle nedelje Kliničko bolničkom centru u Zemunu donirali 3.000 kanadskih dolara.

N. Đurović
Dr. Stojanović, Majk Milićević i bračni par Filipović

Tim povodom, direktor ove zdravstvene ustanove, osnovane davne 1784, prof. dr Dragoš Stojanović uručio je posebne zahvalnice Drašku Filipoviću i njegovoj supruzi Nilsi iz Toronta, koji su donirali 1.500 dolara i Mihajlu - Majku Milićeviću, vlasniku turističke agencije 747, koji je zahvalnicu primio u ime članova Srpsko - kanadskog dobročinstva "Jovan Dučić", koji su takođe izdvojili još 1.500 dolara za potrebe KBC Zemun.

- Velika zahvalnost za sve donatore. Novac ćemo upotrebiti u najbolje svrhe, tačnije za kupovinu neurohirurških instrumenata, koji su nam u ovom trenutku najpotrebniji. Ovo nam mnogo znači. Istina, pored neurohirurških instrumenata, koji su nam deficitarni, itekako bi nam značila i pomoć u vidu kreveta za intenzivne nege sa dušecima, respiratora-ventilatora za intenzivnu negu, video-gastroskop, video-kolonoskop, laparaskopski video-stub i EEG za neurologiju, kako bi našim pacijentima pružili još bolji vid lečenja. To nam je u ovom času zaista najneophodnije, a sami ne možemo da obezbedimo - rekao je prof. dr Dragoš Stojanović.
Nakon susreta i podele zahvalnica u Zemunskoj bolnici, razgovor sa dobročiniteljima iz Kanade, nastavljen je u prostorijama Dopisništva "Vesti". U prijatnom i srdačnom druženju sa bračnim parom Filipović i gospodinom Milićevićem iz Toronta, koji često do srpske prestonice prosleđuje donacije za štićenike Humanitarnog mosta bez provizije, saznali smo da neretko učestvuju u mnogim humanitarnim akcijama Fondacije nj. k. v. princeze Katarine.

N. Đurović
Dragi gosti: Bračni par Filipović i vlasnik "Vesti" Aleksandar Vidaković

- Drage volje i često učestvujemo u akcijama za pomoć ljudi u nevolji, baš kao što smo i sada donirali deo sredstava za KBC Zemun, svesni da je situacija teška i da je podrška neophodna. Naravno, tu nećemo stati i nastojaćemo da i dalje pomažemo koliko možemo - istakli su Draško i Nilsa Filipović iz Toronta.

Bolesna deca na prvom mestu

I više nego zanimljiv životni put vremešnog Draška Filipovića (90) iz Toronta, koji je svoju rodnu grudu i Šumadiju napustio pre više od četiri decenije u potrazi za boljim životom i šezdesetih godina prošlog veka stigao u Kanadu, naćiće se u njegovoj autobiografiji na četiri jezika početkom jeseni. Sav prihod od prodaje knjige odlučio je da donira za bolesnu decu i time nastavi svoju humanu misiju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online