Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Dobrota ugrejala Goluboviće

Odmah pošto je u "Vestima" pročitao priču o nevoljama porodice Vesne (44) i Gorana Golubovića (49) sa devetoro dece iz Popovca kod Paraćina, plemeniti Jovan Živanović iz Manhajma pohitao je da im pošalje pomoć. Učinio je to, uputivši im na kućnu adresu novčani dar od 100 evra.

Lična arhiva
Hvala od srca dobri ljudi: Porodica Golubović

- Nisam mogao da ostanem ravnodušan. Duša me boli kada vidim da deca pate zbog nemaštine ili bolesti. Zato rado, kad god mogu, pomognem nekoj od porodica, za čiju nevolju saznam posredstvom vašeg lista. Iskreno se nadam da će im koliko-toliko olakšati muke i pomoći da reše bar neki od nagomilanih problema - rekao je našim novinarima u telefonskom razgovoru ovaj dobričina rodom iz Modriče.

Pored plemenitog Jovana Živanovića, još jedna dobra duša iz Srbije je poželela da im pomogne, pa je nedugo potom i dar ovog dobrotvora od 150 evra stigao na adresu ove radničke porodice, koje je država Srbija proglasila tehnološkim viškom u njihovim najboljim godinama.

- Nema tih reči kojima bismo mogli da se zahvalimo ovim divnim ljudima. Digli su nas iz pepela jer smo ovim darovima uspeli da deci omogućimo ono što im je bilo najhitnije za školovanje, hranu, a od ostatka ćemo platiti stanarinu za naredni mesec. Vremena su teška, nemamo stalne poslove, niti sopstvenog imanja od koga bismo mogli da živimo, pa radimo šta i kako stignemo, ali teško da od toga možemo da podmirimo potrebe za svu decu. Godine stanovanja u vlažnom kolektivnom smeštaju uzele su danak, pa imamo i zdravstvenih problema. Čini mi se da bismo roman mogli da napišemo o svim nevoljama koje su nas zadesile. Ipak, ne smemo da se predamo. Pre svega, zbog ove zlatne dečice koju nam je Bog podario. Dve ćerke nam idu na fakultet u Kruševac, jedan sin u Jagodinu, dvojica u Ćupriju, jedan u Paraćin, u srednju, a trojica u osnovnu školu. Živimo od skromne socijalne pomoći i dečjeg dodatka u iznosu od oko 250 evra i niko od nas nije zaposlen. Nadamo se da će, čim statasaju deca, biti svima lakše jer će biti svoji ljudi. Za to jedino vredi boriti se - kazala je Vesna Golubović, ponosna majka devetoro dece, a potom dodala:

- Nama je svaki dinar dobrodošao, jer teško je obezbediti deci garderobu, obuću, školski pribor, novac za stanarinu i komunalije. Ne znamo kako da se zahvalimo čitaocima "Vesti" koji su nam i ranije pomagali i nisu u nama videli ni prosjake, a ni ljude koji neće da rade, već jednu poštenu porodicu kakvih je mnogo u Srbiji koja je ne svojom krivicom pala na niske grane.
 

Kontakt

Poštovani čitaoci "Vesti", ukoliko možete pomoći porodici Golubović i u vidu garderobe i obuće ili paketom proizvoda za higijenu, možete stupiti sa njima u kontakt na adresu: ul. Knez Mihailova br. 28, 35250 Paraćin, Srbija. Broj telefona je: 00381 64 423 97 81. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online