Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Najugroženiji na prvom mestu

Fondacija "Ana i Vlade Divac" u saradnji sa grupom donatora iz SAD, raspisuje konkurs za dodelu stipendije učenicima osnovnih škola, koji 2017. godine upisuju srednju školu na teritoriji Republike Srbije.

www.divac.com
Uložiti u omladinu znači uložiti u budućnost

Budući da Fondacija već deceniju kao nezavisno i neprofitno udruženje ima za cilj da pomogne građanima, posebno izbeglim i raseljenim licima, u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema, to pravo na stipendiju imaju učenici čiji je barem jedan roditelj/staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske. I to iz sledećih opština: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenja.

Na konkurs za dodelu učeničkih stipendija mogu se prijaviti učenici prvog, drugog ili trećeg razreda srednje škole koji u školovanju postižu odličan opšti uspeh (od 4,50 do 5,00), a posebnu prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, lica sa invaliditetom, lica sa hroničnim bolestima i dr).

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Svesni smo da je veliki broj ljudi bio primoran da napusti svoje ognjište i da mnogi od njih ni danas ne žive lagodnim životom. Želja nam je da ih na ovaj način pomognemo i njihovoj deci omogućimo sigurniju budućnost. Pozivamo sve zainteresovane da nam se jave, kako bismo došli do najboljih đaka i putem stipendije ih nagradili - poručuju iz Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Broj stipendija utvrdiće se prema raspoloživim sredstvima donatora. Neblagovremena i nepotpuna konkursna dokumentacija neće biti razmatrana, a prijava sa potrebnom dokumentacijom podnosi se Fondaciji Ana i Vlade Divac, do 18. avgusta 2017. Komisija će razmotriti prijave i utvrditi konačnu rang-listu kandidata, koja se objavljuje na sajtu Fondacije. Stipendija se isplaćuje na mesečnom nivou, u jednakim mesečnim ratama i dodeljuje se bez obaveze vraćanja. Učenik koji bude izabran za stipendiranje, biće u obavezi da najmanje četiri sata mesečno volontira o čemu će Fondaciju redovno pismeno obaveštavati.

Rok za podnošenje

Prijave se od danas mogu podnositi na adresu Fondacije Ana i Vlade Divac, Ilije Garašanina 53 a, 11000 Beograd sa naznakom Za učeničke stipendije. Odluka o odabranim učenicima biće doneta do kraja avgusta, a uplata stipendije kreće od septembra 2017. godine. O svim detaljima konkursa i potrebne dokumentacije za podnošenje prijava zaintresovani mogu saznati više na sajtu: http://njnjnj.divac.com/Konkursi/, a dodatne informacije mogu se dobiti i na broj telefona 00381 11 33 41 755.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online