Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 09.12.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Koncert za malu Sofiju

Ko je jednom čuo ili video bar s novinskih slika dvogodišnju Sofiju - nije je nikad zaboravio. Njene nevine oči, njen nevini osmeh, mnogi nisu zaboravili. Ona još ne zna reći hvala, ali umesto nje, to najiskrenije kaže mladi bračni par iz Nikšića: 34-godišnja Vesna Šušić i njen četiri godine stariji suprug Svetozar, rodom iz Konjica, koji su već drugi put iznenađeni i beskrajno zahvalni plemenitim ljudima širom sveta, onima koji su im omogućili da njihovo dete boravi na banjskom lečenju i rehabilitaciji u Igalu.

Oni veruju u nas: Vesna Šušić sa ćerkom Sofijom

Drugog leka nažalost nema za Sofiju, miljenicu svih nas, bebu rođenu s retkim oboljenjem mozga za koje savremena medicina još nije našla spasonosnu formulu. I baš taj lek nikšićka birokratija odlučila je da - ukine! Sve po slovu zakona i pečata.

Ipak, njena dva boravka u ovoj crnogorskoj banji donela su toliko veliki zdravstveni pomak, da je i sam lekar koji je vodi bio zapanjen povoljnim ishodom. S druge strane, roditelji male Sofije uzrok čudu, što su veliki epileptični napadi prestali, i što je devojčica počela da reaguje i komunicira s okolinom, pripisali su ne samo banjskom lečilištu, već kao vernici željama i molitvama na stotine nepoznatih ljudi širom sveta. A kada su naši čitaoci čuli ovu vest, proradio je onaj već čuveni srpski inat, pa su odlučili da opet samostalno pomognu Sofiji, uz poruku:

"E, kad vi braćo i sestre ne možete i nećete - mi baš hoćemo."

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Jedan od poslednjih priloga u iznosu od 500 australijskih dolara stigao je od Kola srpskih sestara Žena mironosica pri crkvi Sveti arhiđakon Stefan u Kizboroa, a naš novinar Budo Simonović iz Podgorice već je uručio dar porodici Šušić, skromnim ljudima koji uzalud traže neku veću reč od one - hvala.

A pravo iznenađenje ovu porodicu čeka za koji dan jer su i Hercegovci iz Melburna skočili na noge, pa će svojom akcijom iznenaditi ne samo porodicu Šušić, nego i sve one koji smatraju da su odlaskom iz zavičaja u tuđinu za sobom zatvorila sva vrata.

Pesme po željama

Naš humani zemljak Veselin - Tale Živak pevaće 11. decembra u kafeu Princ u Las Vegasu ponovo za Sofiju. Prošle godine poželeo joj je 13. septembra srećan prvi rođendan i sav prihod s dobrotvorne večeri poklonio porodici Šušić iz Nikšića, koju i ne poznaje. Tada je rekao: "Kadasam video sliku bebe Sofije, znao sam da moram nešto da učinim." Učinio je mnogo, a za koji dan pevaće pesme po željama posetilaca, a sav prihod i s ove humanitarne zabave biće uplaćen za lečenje obolele devojčice.

Bravo, Tale, hvala u ime Humanitarnog mosta, uz našu malu želju da nas se setiš uz pesmu... "Sjaj tuđine".

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Siročićima za useljenje
HUMANITARNI MOST Bravo Marina, Ana i Esma!
HUMANITARNI MOST Dom za budućeg sveštenika
HUMANITARNI MOST Dobra dela pobeđuju daljine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online