Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Niste sami ni u nevolji ni u radosti

Životna sudbina zlostavljane 41-godišnje Radmile Drljače iz Vranja i njene dece Dražena (22), Klaudije (13), Dijane (10) i Nemanje (7) izmenila se nabolje zahvaljujući donacijama plemenitih čitalaca "Vesti" nakon velikih nevolja koje su ih snašle.

Uskoro na nogama: Radmila Drljača

Poslednji tekst koji smo objavili, apel Radmile Drljače, koja je došla u situaciju da zbog bolesti nema ni za hranu ni za kiriju, naišao je na zaista veliki odziv naših čitalaca iz inostranstva, ali i sugrađana iz Srbije.

Reporteri Humanitarnog mosta uručili su nedavno ovoj porodici tri donacije dobrotvora iz Australije: 200 AUD od stalnog donatora Damira, 200 AUD od naše verne čitateljke Gordane iz Volongonga i 100 dolara od Ljiljane Joksić iz Sidneja, insistirajući da se od ovog priloga odmah uplate i dve kirije za iznajmljeni stan u Vranju.

Deca za primer: Porodica Drljača

Uz pomoć, stigla su i pisma: Damir svima želi zdravlje i sreću, Gordana poručuje da će uz humane ljude i veru u Boga prebroditi poteškoće, a Ljiljana Joksić piše: "Zapamtite da nikad niste sami, ni u nevolji ni u radosti."

- Hvala im do neba, oni su naši spasitelji u situaciji kad ne možemo da idemo i radimo za nadnicu i priuštimo najosnovnije za život. Bog im stostruko vratio! Zdravljem i veseljem domove im okitio! Od pristiglog novca platili smo gazdi kiriju za dva meseca, najam je 70 evra, a s komunalijama izađe oko 100. Sada nam je mnogo lakše, nećemo biti na ulici, a ostatak novca ćemo upotrebiti za nabavku hrane - kaže kroz suze Radmila.

Naime, njen sin Dražen je nakon sedmodnevnog boravka u vranjskoj bolnici pušten na kućno lečenje i bolje se oseća jer sada ne mora da strepi da li će na stolu za njega i njegovih sestre i braću biti tople supe ili će kašika da zvecka o prazan tanjir. Loši uslovi života u ranom detinjstvu doprineli su da ovaj vredni i skromni mladić navuče bronhijalnu astmu. Da nevolja bude veća, samo što je izašao iz bolnice, brižna majka Radmila berući trešnje pala je s merdevina i polomila rebra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Sve se dobro završilo, hvala Bogu! Skinuli su mi zavoje u vranjskoj bolnici, moram još koji dan da mirujem, a onda krećem da radim po kućama, da čistim po zgradama kako bismo opstali i imali najosnovnije za hranu. Kad malo očvrsne, sa mnom će i Dražen, da i on zaradi koji dinar - kaže Ramila zahvaljujući se humanim ljudima iz Australije, ali i iz Srbije.

Na adresu porodice Drljača stigao je nedavno i paket, težak 14 kg, sa hranom, odećom i obućom, dar dobrotvorke Snežane Vuković Nedeljković iz Beograda, koja je o njenoj sudbini pročitala tekst na našem portalu Vesti-online. "Hvala i dragoj Snežani, svaka pomoć puno nam znači. Ima još dobrih ljudi što nam daje snage da istrajemo i budemo jednog dana svoji na svome", ističe Radmila.

Dobri đaci

Ako je nešto u ovoj nesreći donelo sreću majci Radmili u njen skromni dom, to su bili uspesi u školi njene dve ćerke Klaudije i Dijane.
- Dobri su i primereni đaci, s obzirom na to u kakvim uslovima živimo. Trude se, uče, znaju da im škola može doneti samo dobrog, i imaju moju punu podršku - ističe Radmila.

Našli mir

Radmila je žrtva porodičnog nasilja, a pre par godina lekari u surduličkoj bolnici jedva su joj spasli život posle suprugovog zlostavljanja. Nakon odlaska sa Vlasine Okruglice, sela u kome je živela i dolaska u Vranje, našla je kakav-takav mir za sebe i porodicu.
- Valjda će izbegličke patnje i nasilničke boli koji nas prate od rodnog Bihaća, pa sve do Vranja jednom proći i za nas doći bolji dani. Da mi deca odrastaju u miru i sreći - nada se Radmila.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Napredujemo uz vašu pomoć
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online