Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 08.12.2014.
12:00
Ž. Marković - Vesti - Foto: Ž. Marković A

Deca opet u majčinom zagrljaju

Da smo zakasnili samo tri dana s dolaskom u Istanbul, već bi bilo prekasno... Moja teško bolesna 29-godišnja supruga Dijana Bijelić, stigla je u poslednji čas. Danas za život Dijane još uvek ima nade, i naša borba ne prestaje, kaže nam Dalibor Bijelić iz Modriče. U Turskoj je ova hrabra majka dvoje dece provela zajedno sa suprugom Daliborom mesec i po dana, i primila sve potrebne terapije. Njih dvoje su se početkom ovog meseca vratili iz Turske, gde je Dijana otišla na preporuku beogradskih lekara.

Uručen prilog Zeničana: Dalibor Bijelić


Rečeno im je da se ovakva vrsta zloćudnog tumora može tretirati u Istanbulu, nakon čega je pokrenuta velika humanitarna akcija. Vest da je za Dijanino lečenje potrebno 20.000 evra animirala je humane ljude iz Srpske, ali i širom sveta. Nakon odlaska u Tursku saznali su da im treba još 40.000 evra, ali i to su uspeli da prikupe zahvaljujući brojnim prilozima zemljaka iz sveta, pa je Dijana uspela da prođe kroz kompletnu terapiju u Turskoj.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Vratili smo se, pa šta nam dragi Bog da. Za razliku od perioda kada smo otišli u Tursku, Dijana sada može da hoda, doduše teško, kao i da jede. Sve to nije mogla pre odlaska. Bila je praktično prikovana za krevet - priča suprug Dalibor i dodaje da su terapije u Turskoj završene i da su u pitanju lekovi sa takozvanim produženim dejstvom, tako da pravi rezultati tek treba da se pokažu. Za dva meseca zakazana je prva kontrola u Istanbulu, i nada se da će rezultati biti dobri.

Plemenit gest

- Hvala mnogo svim Zeničanima iz Australije na donaciji od 700 dolara, i hvala "Vestima" što su transportovale novac do Modriče. Što se tiče budućih donacija, Dijanina i moja želja je da se taj novac preusmeri nekome kome je u ovom trenutku potrebniji. Znam da ima mnogo ljudi koji prolaze kroz ono što smo mi prošli i znam koliko im je teško. Dijanino lečenje u Turskoj je završeno, vratili smo se u Modriču i čekamo rezultate - poručuje Dalibor Bijelić.


 

Mali pomak: Dijana Bijelić

Sa glavom porodice Bijelić susreli smo se kako bismo mu uručili donaciju od 700 australijskih dolara koju su u beogradsko dopisništvo "Vesti" poslali Zeničani sa svoje zavičajne humanitarne zabave u Melburnu. Dalibor ne bira reči da se zahvali svima koji su pomogli, a ponajviše dobrim ljudima iz dijaspore. Prenosi nam reči zahvalnosti Dijane, kao i njihove dece Ivane (6) i Mitra (5). "S obzirom na to da smo u Turskoj bili gotovo mesec i po dana, bio je to težak period za našu decu. Otkad smo se vratili, ne izlaze iz majčinog krila. Taj osećaj sreće na njihovim licima ne može se opisati", kaže Dalibor u čiji dom ovih dana stižu pisma puna želja da Dijana pobedi bolest.

Rasuti biseri

Posle nesrećnog rata u bivšoj Jugoslaviji veliki broj porodica iz Posavine koja obuhvata područje Dervente, Bosanskog Broda, Odžaka, Modriče, Bosanskog Šamca, Brčkog, Orašja i druge, bio je prisiljen da stari kraj zameni sa Australijom. Samo u Melburnu po nekoj proceni iz dva najveća sela Novog Grada i Dubice ima više od 300 Srba iz 35-40 porodica u Melburnu. Zato i ne čudi što je nedavno iz ovog grada uplaćeno 18.390 AUDza lečenje Dijane Bijelić, i prilog sa Posavske humanitarne večeri.


U ovoj porodici zaposlen je samo Dalibor u modričkoj rafineriji, ali od njegove plate nije bilo moguće podmiriti ni deo troškova lečenja. Priseća se stalnog obilaženja lekara, državnih i privatnih, po Srpskoj od kojih nijedan nije mogao da ustanovi dijagnozu. Tek su lekari u Beogradu otkrili kakvu bolest ima Dijana, i ne časeći rekli da odu u Istanbul. "Lečena je najmodernijim metodama, doktori su uradili sve što su mogli, ostaje samo da čekamo, da se nadamo i uzdamo u Boga", kaže Dalibor Bijelić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online