Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 14.04.2014.
12:01
B. Grujić - Vesti - Foto: Z. Dedić A

Prijateljska ruka ih spasila nedaća

Kada je plemenita Ljiljana iz Australije pročitala dirljivu priču o svakodnevnim mukama sedmočlane porodice Pap iz prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina, istog trena je odlučila da im pomogne. Ne časeći časa, ova redovna čitateljka "Vesti" i učesnica u akcijama Humanitarnog mosta uputila je 100 evra na njihovu kućnu adresu.

Hvala dragoj dobročiniteljki: Janoš Pap

O ovom plemenitom gestu dobročiniteljke, naše novinare je obavestio glava porodice Janoš Pap (56), poželevši da joj se javno i od srca zahvali:


- Ljiljanina donacija nas je obradovala i ganula u isti mah.Tople reči koje nam je uputila u telefonskom razgovoru, znače nam koliko i njena novčana pomoć i podrška. Na ovu našu nemaštinu, bolest i nemoć da bilo šta promenimo nabolje to je velika suma i zbog toga smo joj veoma zahvalni. Neka je zdravlje i sreća uvek prate. S obzirom na to da nam je seme za krompir u ovom trenutku šansa da preživimo leto, odmah nakon što sam podigao novac kupio sam i posejao krompir u plasteniku, koji sam podigao uz pomoć dece. Daće Bog da sve rodi i da bude dovoljno rasada krompira, koji bismo prodavali na pijaci. To će nam koliko-toliko olakšati egzistenciju i sačuvati goli život. Uz nešto osnovnih namirnica koje se brzinom svetlosti troše, jer nas je puna kuća, za ostatak para kupio sam i lekove za suprugu Zvezdanu, koja boluje od multiple skleroze i nepokretnu majku Eržebet, koja je trajno prikovana za postelju.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Nedugo pošto je Janošu dobročinstvo ukazala donatorka sa dalekog kontinenta, za ovog nesrećnog čoveka i njegovu porodicu, u kojoj je troje od četvoro dece teško mentalno zaostalo, stigli su novi prilozi posredstvom Redakcije "Vesti" iz Bad Filbela.

Reč je o darovima čitateljke Angele Tadić iz Diseldorfa od 150 evra, kao i 100 evra dobrotvora Ivka Kneževića iz Hanovera. Pored donacija, stigla su i topla pisma podrške familiji Pap da izdrže u nedaćama koje su ih snašle. Novopristigla pomoć, sigurni smo, silno će ih obradovati. Posebno će otkloniti Janoševe brige za zdravlje supruge Zvezdane (46), budući da je teško bolesna i da se u poslednje vreme sve teže kreće, zbog čega su joj potrebne terapije i lekovi, koje ne bi imao čime da plati. Kako često govori, ne želi ni da pomisli šta bi se dogodilo ako bi Zvezdana, njegov oslonac i podrška, pala u postelju.

U domu Papa jedino je sin Peter (17) zdrav, i on na sebe često preuzima teret cele porodice. To posebno boli Janoša, jer ne može da ide u nadnicu, s obzirom na to da je imao predinfarktno stanje i dosta zdravstvenih problema.

Vi ste naši spasioci!

- Naša sudbina je teška i nepredvidiva. Ne dao bog nikome takav usud. Ceo život nas prate samo bolesti, nevolje, tuga i neimaština. Iz tog vrzinog kola nikako da izađemo. Da nam nije plemenitih čitalaca "Vesti", njihovog razumevanja i pomoći, ni sam ne znam kako bismo rešili bilo koji od golemih problema. Ne znam ni da li bih sada uopšte i pričao sa vama ili bi me odavno crna zemlja pokrila. Još jednom hvala svim humanim zemljacima na ukazanoj pomoći. Spasili su nas totalnog beznađa i muka - iskreno će Janoš Pap.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Lepa reč najlepši dar
HUMANITARNI MOST Glas iz duše jedne žene
HUMANITARNI MOST Osmeh u skromnom domu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online