Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 28.11.2012.
12:01
S. Aleksendrić - Vesti - Foto: Vesti A

Veliki korak za malog junaka

U prodavnici Eurodeli Logan u Brizbejnu kupci već znaju da u posebnim kutijama mogu da doniraju priloge za lečenje bolesnih mališana u otadžbini. I vlasnicima ove radnje, ali i njihovim stalnim mušterijama, sudbina jednoipogodišnjeg Beograđanina Sergeja Milićevića, obolelog od tumora na mozgu, bila je podsticaj da mu pomognu.

Igre nikad dosta: Sergej Milićević
 

Ovoga puta u beogradsko Dopisništvo našeg lista, a posredstvom Redakcije u Sidneju, stigao je prilog od 700 australijskih dolara namenjen lečenju ovog mališana u Istanbulu, gde upravo treba da započne četvrta serija hemioterapija, uoči dugo očekivane hirurške intervencije uklanjanja zloćudnog tumora.


I humaniste iz Australije, ali i sve ljude dobre volje koji već dugo podržavaju bitku za život ovog ljupkog mališana, obradovaće vest koju nam je ovih dana saopštila njegova mama Jasna.


- Sergej je prohodao! Prvo je par dana pravio po dva-tri nesigurna koraka, mi smo ga hrabrili uživajući u njegovoj istrajnosti da se uspravi. I konačno tog 27. oktobra napravio je te sudbonosne korake od kreveta do mog zagrljaja... Sada je pravi dečak, veoma smo ponosni na njega. Priča, sve više reči je u njegovom rečniku, čini se kao da je dobro... - ispričala nam je Jasna Milićević, koja je nakratko, samo nekoliko dana, boravila sa sinom i suprugom Sašom u Beogradu, uoči nove serije terapija.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Sergejevi prvi koraci izazvali su pravo oduševljenje starijeg brata Rastka koji u njemu sigurno vidi budućeg partnera za fudbal. Deda Iva Jelenković ohrabren je Sergejevim napretkom, ali i dalje je pun zebnje šta ga sve čeka i koliko će trajati. Dečak je iscrpljen bolešću, porodica razdvojena, a novac za lečenje gotovo potrošen.


Sergeja pre operacije čeka bar još četiri-pet serija hemioterapija.


- Veoma smo zahvalni svim dobrim ljudima na pomoći. Sami ne bismo uspeli da se izborimo za svoje dete. Veliko je ohrabrenje imati podršku u dalekim, nepoznatim ljudima koji sa nama dele radost svake nove Sergejeve pobede. Korak po korak, svi se nadamo da ćemo stići do cilja, da i on živi kao i sva druga deca - kaže Jasna Milićević.
 

Moramo da izdržimo!

Ove nedelje Sergej Milićević će u Turskoj nastaviti lečenje, a prvo što ga čeka je magnetna rezonanca. U zavisnosti od toga šta budu pokazali rezultati, lekari će preduzeti odgovarajuće mere.
- Prethodni snimak je pokazao da se tumor smanjio, što i jeste cilj hemioterapija, ali naknadno otkrivena cista raste. Ako i ovaj snimak pokaže da nastavlja trend rasta, moraće da je punktiraju. Šta god da je, moramo da izdržimo - kažu dečakovi roditelji Saša i Jasna Milićević, još jednom se zahvalivši vlasnicima i mušterijama prodavnice Eurodeli, ali i svim drugim humanistima.

 

Deda na usluzi

Ovu donaciju, kao i prethodno stigle o kojima smo već pisali, preuzeće Iva Jelenković u beogradskom Dopisništvu "Vesti" i pobrinuti se da novac stigne u Istanbul do ćerke, zeta i bolesnog unuka.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Naš štićenik u opasnosti
HUMANITARNI MOST Predah pred nove izazove
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online