Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 08.03.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Tri nedelje akcije, šest meseci terapije

Sudbina 20-godišnjeg Milana Ilijanovića iz Bora, obolelog od tumora na mozgu i nevolje njegovih gluvonemih roditelja kako da mu obezbede lek "varumin", duboko je ganula brojne plemenite čitaoce "Vesti".

Pola godine mirnog sna: Milan Ilijanović

Među tim dobrim ljudima je i Rada Kujundžić sa porodicom iz Sidneja, koja je nedavno posredstvom Redakcije "Vesti" poslala Ilijanovićima donaciju od 150 australijskih dolara. Ovaj prilog već im je prosleđen na kućnu adresu.
 

- Ovo je zaista i više nego prijatno iznenađenje. Hvala od srca toj dobroj ženi i njenoj porodici na svesrdnoj pomoći. Zahvaljujući njihovom dobročinstvu, kao i svih plemenitih zemljaka koji su mi pomoć već poslali, imam dovoljno sredstava za "varumin" u narednih šest meseci. Upravo onoliko koliko su mi preporučili da treba da ga pijem. Samim tim, imam šansu da se borim da ozdravim u potpunosti i svojim roditeljima, kojima sam sve na svetu, pružim mirnu i lepu starost, baš kao što su oni meni divno detinjstvo uz mnogo ljubavi i pažnje - počeo je da priča Milan Ilijanović po prijemu donacije našim novinarima, a potom nastavio:
 

- Od kada pijem "varumin" na svakih šest sati, verujte mi da se neuporedivo bolje osećam. Bolova skoro više da i nema, kao ni drhtavice u nogama i rukama. To mi daje nadu da ću izboriti bitku sa teškom bolešću, koja me je sasvim iznenada pogodila i raspršila mnoge snove i planove.
 

Kada je ovaj nesrećni mladić završio srednju mašinsku školu, odlučio je da se prijavi u vojsku, verujući da će tamo steći i neka praktična znanja iz struke, što bi mu omogućilo da se lakše zaposli. Ponosni otac Jovan i majka Dragica su mu tim povodom priredili ispraćaj koji će zauvek pamtiti, pošto im je zbog njihovog hendikepa mnogo toga bilo uskraćeno. Svom jedincu to nikako nisu želeli, njihovoj najvećoj životnoj radosti.

Istina, još po Milanovom rođenju stalno su strahovali da ne ostane bez sluha, zbog čega im je medicinski karton od vojne komisije u kome je potvrđeno da je fizički i psihički potpuno zdrav, donela ogromno olakšanje. Nažalost, u momentu sve se preokrenulo, jer je Milanu tokom odsluženja vojnog roka u Nišu otkriven tumor na mozgu. Tada je hitno podvrgnut dvema operacijama, čime je tumor je otklonjen.

Potom su usledile brojne doze zračenja na Institutu za radiologiju i onkologiju, pa je sve što je bilo u rukama lekara i konvencionalne medicine učinjeno. Željan života i odlučan da ovu opaku bolest u potpunosti pobedi, Milan je tragao za spasonosnim lekom i tako saznao za "varumin". On se ne daje na recept i kod nas se tretira kao pomoćno lekovito sredstvo, a piju ga oni kojima je to poslednja šansa da pobede bolest.

Takvu šansu ovaj mladić nije želeo da propusti. Blagotvornost ovog leka, po njegovim rečima, već se ispoljila, što mu je donelo ogromno olakšanje.

I sugrađani u akciji

 

- Ovom prilikom želeo bih da se od srca zahvalim i svojim plemenitim sugrađanima Bora, koji su za mene na dobrotvornoj fudbalskoj utakmici prikupili pomoć od 70 evra - rekao je Milan Ilijanović.

 

Predah do naredne kontrole

 

Samo jedna flašica lekovitog sredstva "varumin", koja je u obliku sirupa košta 70 evra, a Milanu su potrebne četiri mesečno, što iznosi 280 evra. Obzirom da plata njegovog oca Jovana, od rođenja gluvonemog, po zanimanju mesara, penzija majke Dragice, takođe gluvoneme, kao i bake Marije iznose sve zajedno ukupno oko 30.000 dinara, nije teško zaključiti da ovaj lek nikako sami nisu mogli da mu obezbede, a da to ozbiljno ne ugrozi opstanak cele porodice. Zahvaljujući pomoći plemenitih čitalaca "Vesti", Ilijanovići sada mogu da odahnu, sve dok Milan ne bude završio sa terapijom, obavio kontrolu kod lekara, dobio potvrdu da je u potpunosti izlečen i da više ne postoji nikakva opasnost po njegov život i zdravlje.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online